Captain America: Civil War

Marvel Cinematic Universe, komiksy i inne
Awatar użytkownika
Kamyk
Miodowy Major
Miodowy Major

śr 25 mar 2015, 11:42

Obrazek

Niedługo ruszają zdjęcia, więc przyda się temat na informacyjny i zdjęciowy spam. ;)

Jeżeli ktoś z was ma kogoś znajomego w Atlancie to szukają statystów do filmu: Casting Calls for Captain America: Civil War, now filming in the Atlanta area.

Awatar użytkownika
Monique
Generał
Generał

śr 25 mar 2015, 18:15

Kamyku zabijasz mnie :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kamyk
Miodowy Major
Miodowy Major

pt 17 kwie 2015, 00:37

Moni, nie. Jak ja bym cię miała zacząć zabijać, to bym ci to powiedziała jasno i wyraźnie tak żebyś wiedziała, że śmierć się zbliża, ok? 8-)

Według ComicBookMovie.com zdjęcia do filmu ruszają 27 kwietnia. Tymczasem Mackie, który oczywiście zna już scenariusz skomentował o czym będzie film:
You know, it's Civil War, so it's just like a big... Civil War.
:lol:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EkpcnOJtyAU[/youtube]
Zapewnił też, że pomimo dużej liczby postaci to nadal będzie film przede wszystkim o Capie. A skoro już o postaciach to jest jeden bohater, który odgrywa dużą rolę w wojnie domowej w komiksach, w związku z tym plotka głosi
SpoilerShow
że Spider-Man pojawi się w filmie. Chris zapytany o to czy Cap mógłby zostać mentorem Pajączka, nie dał nic po sobie poznać a przecież zna już scenariusz. Wywiad tutaj

Awatar użytkownika
Monique
Generał
Generał

pt 17 kwie 2015, 02:17

Zapamiętam Kamyku :)

Czyli jednak miałam dobre przeczucie, że zaczną filmować później... ale poważnie 27 kwietnia? Czyżby to był jakiś znak..? 8-)
Hahaha cały Mackie kocham tego gościa. Fajnie dogaduje się z Sebą, mam nadzieję, że w CW będą mieć więcej scen razem.
SpoilerShow
Myślałam,że obecność Pajączka w filmie jest potwierdzona? Hmmm.. może źle zrozumiałam. Po obejrzeniu wywiadu mam wrażenie, że tak się stanie. Chris wydaje się być pozytywnie nastawiony do tego pomysłu
Zastanawiam się tylko, czy w tym wszystkim Bucky się nie zagubi. Lub nie będzie miał zbyt wielu scen. Mmo plotek, które mówią
SpoilerShow
Directors Joe and Anthony Russo had previously suggested that the Winter Soldier would play a key role in the third Captain America film źródło
mam pewne obawy
Obrazek

Awatar użytkownika
Alessa
Sierżant
Sierżant

pt 17 kwie 2015, 19:29

Monique pisze: Hahaha cały Mackie kocham tego gościa. Fajnie dogaduje się z Sebą, mam nadzieję, że w CW będą mieć więcej scen razem.
Zgadzam się, Mackie jest mega, uwielbiam go, zwłaszcza w duecie z Sebą. Uwielbiam oglądać wywiady z tą dwójką. :D Zdecydowanie powinni mieć więcej scen razem ;)

Awatar użytkownika
Kamyk
Miodowy Major
Miodowy Major

czw 23 kwie 2015, 09:24

Monique pisze:Zastanawiam się tylko, czy w tym wszystkim Bucky się nie zagubi. Lub nie będzie miał zbyt wielu scen. Mimo plotek, które mówią
SpoilerShow
Directors Joe and Anthony Russo had previously suggested that the Winter Soldier would play a key role in the third Captain America film źródło
SpoilerShow
W CAWS też "grał kluczową rolę" to jeszcze nie oznacza, że będzie miał dużo czasu ekranowego. ;) Ale liczy się jakoś a nie ilość, ważne, żeby ciekawe ciągnęli jego postać, bo tak naprawdę nic o Bucky'm nie wiemy oprócz tego, że był przyjacielem Steve'a i praktycznie nie posiada żadnej osobowości.
Chris dementuje plotki jakoby miał porzucić aktorstwo (yay! :D) i potwierdza, że ma kontrakt z Marvelem do drugiej części "Avengers: Infinity War" i mówi, że nie może nic zdradzić z fabuły "Civil War": (uwaga drobne spoilery z AoU) LINK

Scarlet Johannson na temat "Civil War":
I don't want to say that the film has a darker tone, but the film has a darker tone and I think it's maturing along with the fans.
[x]

(Uwaga spoiler z AoU)
SpoilerShow
Elizabeth Olsen potwierdza, że powróci jako Wanda Maximoff w "Civil War". :D LINK

Awatar użytkownika
Rezeda
Bajarz
Bajarz

sob 25 kwie 2015, 18:45

Robert Downey Jr i Chris Evans mówią co nieco o filmowej relacji Tony'ego Starka i Steve'a Rogersa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Monique
Generał
Generał

śr 29 kwie 2015, 01:09

Czyli wygląda na to, że zamienią się poglądami na świat i to co dzieje się wokół.

Daniel Brühl zdradza, jaką postać zagra w „Captain America: Civil War”
http://naekranie.pl/aktualnosci/daniel- ... -civil-war

btw W poniedziałek Chris Evans potwierdził rozpoczęcie zdjęć.
https://twitter.com/ChrisEvans/status/5 ... 6497358852
Obrazek

Awatar użytkownika
Monique
Generał
Generał

wt 05 maja 2015, 21:26

Nowu news, jeszcze ciepły Bilbo będzie w Civil War
Martin Freeman Joins Marvel's 'Captain America: Civil War'

Najlepszy prezent na urodziny ever :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Monique
Generał
Generał

pn 11 maja 2015, 14:49

Pierwsza fota Seby/Buckiego na planie Civil War. Idealnie na zakończenie Moniconu <3 <3 <3

Obrazek

Edit. Najnowsze wieści donoszą, że scenariusz filmu wyciekł do internetów. nie odważyłam się przeczytać, chociaż kusi i to bardzo, wolę jednak czekać w błogiej nieświadomości i wiedzieć jak najmniej.

Edit 2. EXCLUSIVE! Captain America: Civil War Filming Funeral Scene This Week
SpoilerShow
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ