Uniwersum Marvela

Marvel Cinematic Universe, komiksy i inne
Awatar użytkownika
Respi
Naczelna Debilka
Naczelna Debilka

śr 28 sie 2019, 21:50

Jest i pierwszy plakat do filmu i Black Widow. Plakat dostępny tutaj

Awatar użytkownika
Kamyk
Miodowy Major
Miodowy Major

wt 03 gru 2019, 19:49

Naaaataaaszkaaaa!

Awatar użytkownika
Rezeda
Bajarz
Bajarz

czw 30 sty 2020, 22:01

Jeszcze w listopadzie Marvel wypuścił specjalne wydanie Blu-ray Sagi Nieskończoności na którym znalazły się usunięte sceny z różnych filmów MCU.
Teraz do sieci trafiły zrzuty ekranu z tychże scen, które można sobie obejrzeć tutaj.

Mnie najbardziej zainteresowała ta :D

Obrazek

Nic tylko czekać aż się te sceny pojawią w necie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rezeda
Bajarz
Bajarz

śr 05 lut 2020, 21:49

Kapitan Marvel kontra Najwyższa Inteligencja - usunięta scena z jej filmu:

W sumie dobrze, że ją wycieli, bo dzięki temu uwolnienie pełni mocy przez Carol wyszło dynamiczniej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rezeda
Bajarz
Bajarz

wt 11 lut 2020, 21:47

A oto usunięte sceny z filmów MCU (kolejny wyciek) - Infinity Saga Box Set.
Obrazek

Awatar użytkownika
Agu
Kasztanowy Rotmistrz
Kasztanowy Rotmistrz

sob 28 mar 2020, 21:55

Marvel rozważa pominięcie kinowej premiery Balck Widow (również i Mulan) i streamingować oba filmy:
https://mcucosmic.com/2020/03/28/marvel ... EgOmHIy5ak
I feel as if a link exists between your heart and mine...

Awatar użytkownika
Agu
Kasztanowy Rotmistrz
Kasztanowy Rotmistrz

wt 14 kwie 2020, 22:59

Garść darmowych komiksów na czas zamknięcia w domach prosto od Marvela:
https://www.marvel.com/comics/discover/ ... 8XkSMbnyyw

Awatar użytkownika
Agu
Kasztanowy Rotmistrz
Kasztanowy Rotmistrz

ndz 17 maja 2020, 10:28

https://www.cinema-city.pl/static/pl/pl ... pO9iGO4Vk8

Nie wiem czy to literówka czy niewiedza twórcy artykułu, czy Taika Waititi został kobietą ostatnio? coś mnie ominęło? xD

Awatar użytkownika
Ravengirl
Kapitan
Kapitan

sob 30 maja 2020, 17:35

Jak niektórzy wiedzą na HBO do jutra można obejrzeć naszych przyjaciół z uniwersum Marvela. Z tej okazji postanowiłam nafaszerować mojego chłopaka, przynajmniej tyle ile dam radę ( to znaczy do Dr Dziwago). Powtórzenie sobie filmów jest ciekawym i bardzo fajnym doświadczeniem, zwraca się uwagę na rożne elementy zapowiadające kolejne wydarzenia, przypomina ulubione momenty i przekonuje, że film który się uważało za średniaka, jest w sumie fajny (tak miałam z Iron Manem 2). Ale po co ten wstęp? Otóż oglądanie z kimś nowym filmów może czasem zaowocować, dostrzeżeniem czegoś czego nie widziało się wcześniej! Pewnie wyjadacze Tumblerowi wiedzą, może nawet mi ktoś o tym mówił, ale nie zakodowałam i kiedy oglądałam Capcia- Zimową łajzę, to została mi zwrócona uwaga, że na grobie Furego, jest znana z Pulp Fiction kwestia, postaci granej przez Samuela! (no przynajmniej początek :D )
To był dla mnie szok i pomyślałam, że może dla kogoś też będzie, więc to tu napiszę xD
Dzięki za uwagę :D
SpoilerShow
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Kamyk
Miodowy Major
Miodowy Major

czw 10 gru 2020, 00:54

Błagam niech ta plotka to prawda, błagam, to by był najlepszy marvelowy news roku:
Powołując się na anonimowe źródła portal Murphy’s Multiverse donosi, że Charlie Cox dołączył do obsady nowego filmu o Spider-Manie. Aktor oczywiście miałby powrócić do roli Matta Murdocka znanego także jako Daredevil. Podobnie jak w przypadku wielu innych doniesień zarówno Marvel jak i Sony nie zabrały jeszcze głosu w tym temacie.

Oczywiście na weryfikację wielu z pojawiających się pogłosek będziemy musieli poczekać co najmniej kilka miesięcy, ale w tym przypadku istnieją wskazówki sugerujące, że to może być prawda. Po pierwsze, niedawno Marvel Studios i Disney odzyskali pełnię praw do postaci Daredevila (wygasły ostatnie zobowiązania zawarte w umowie z Netfliksem).
SpoilerShow
Po drugie, trzecia część Spider-Mana prawdopodobnie skupi się m.in. na oskarżeniach o morderstwo, w które głównego bohatera wrobił Mysterio w końcówce Spider-Man: Daleko od domu.
[x]
Obrazek

ODPOWIEDZ