Materiał z planu 25 filmu o Bondzie, który jest kręcony na Jamajce. Bardzo podoba mi się ta lokalizacja. Mam ochotę obejrzeć ten film. Data premiery nie jest jeszcze znana. Niestety to ma być ostatni Bond z Craigiem w roli głównej.
Daniel Craig zagrał tez w innym filmie:
Knives Out. To już chyba kolejny film inspirowany twórczością Agathy Christie zaraz po komedii
Zabójczy Rejs (mimo że ten film był trochę głupi to bawiłam się na nim dobrze).
Knives Out wygląda podobnie, raczej skuszę się na ten film, bo lubię ten gatunek. Oprócz Daniela Craiga w filmie występują: Chris Evans, Tonni Collete, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, oraz Ana de Armas. Premiera 27 listopada
Z seriali najbardziej czekam na
Dublin Murders - kryminał na podstawie serii książek Tany French, których akcja dzieje się w Irlandii. Książek nie czytałam, w sumie nie wiem czego się spodziewać, bo przeczytałam tylko ogólny zarys fabuły. Ostatnio brakuje mi dobrego serialu kryminalnego. Na ten przyjdzie mi trochę poczekać, bo premiera dopiero na jesieni. Na razie musi mi wystarczyć ten krótki zwiastun. Ten zwiatun wygląda mrocznie, podoba mi się klimat, jestem zaintrygowana. Nie ukrywam, że do produkcji przyciągnęli mnie świetni Irlandzcy aktorzy. W szczególności Killian Scott, który gra tam główna rolę. Jestem zachwycona jego grą od czasu seriali
Damnation i
Jack Taylor. W obsadzie także Sarah Greene oraz Tom Vaughan -Lawlor. Za scenariusz odpowiada Sarah Phelps (
I nie było już nikogo,
Świadek oskarżenia). Mam nadzieję że się nie zawiodę.
Jak ten czas szybko leci. W lipcu wychodzi piąty sezon
Poldarka, który będzie niestety ostatnim